Hoeksehof, (Bouwnummer )

2661 KT, Bergschenhoek

Verkocht

Meer foto's
Meer foto's

+ 20

+ 19

Meer foto's

Omschrijving

INSCHRIJVING GESLOTEN!!!

14 EENGEZINSWONINGEN HOEKSEHOF BERGSCHENHOEK

LET OP! ALLEEN STARTERS KOMEN IN AANMERKING!
(inschrijven is alleen mogelijk als je nooit eerder een koopwoning hebt gehad)

INSCHRIJVEN:
-Inschrijfformulier en overige documenten kunt u downloaden via de button brochure Funda.
Het inschrijfformulier dient uiterlijk 4 januari 2023 in bezit te zijn van Lagerweij & Fonk NVM Makelaars!

BESCHRIJVING:
Het beste van twee werelden! Gelegen in een kleinschalige wijk met een dorps karakter, in de buurt van groen en water, zoals de Rottemeren, het lage en hoge Bergse Bos, maar toch ook in de buurt van de grote steden zoals Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag.
Daar treft u deze leuke, bovenal ruime eengezinswoning met diepe tuin, welke u nog volledig naar eigen smaak kan gaan inrichten!

INDELING:
Begane grond: entree/hal met de meterkast, trapopgang naar de 1e verdieping en moderne toiletruimte v.v. wandcloset en fonteintje .
Uitgebouwde, heerlijk ruime woonkamer v.v. trapkast en deur naar de tuin. Casco keukenruimte aan de voorzijde, welke nog naar alle wensen is in te richten.

1e verdieping: overloop. Drie slaapkamers, waarvan er twee zijn gesitueerd aan de achterzijde en één aan de voorzijde. Ruime badkamer v.v. daglichttoetreding, wandcloset, douchegelegenheid en wastafel.

2e verdieping: voorzolder v.v. de C.V. ketel, M.V. en wasmachine aansluiting. Ruime (slaap)kamer v.v. bergruimte achter de knieschotten en een Velux dakraam.

Diversen:
-De woning wordt op het sanitair na casco opgeleverd en er kunnen geen aanpassingen meer
gedaan worden;
-Sanitair van Villeroy & Boch;
-Begane grond en de 1e verdieping zijn v.v. vloerverwarming;
-De woning is v.v. zonnepanelen;
-Diepe achtertuin v.v. houten berging;
-Huidige bijdrage Vereniging Beheer “Parq Verde”: € 30,- per maand, in verband met het mandelig binnenterrein waar u mede-eigenaar van wordt;
Het bestuur van de Vereniging heeft op 14 december jl. het volgende laten weten:
“Advies is om VVE bijdrage te verhogen, voorstel volgt op basis van begroting tijdens de ledenvergadering.”
-Oplevering: in overleg;
-Prijs: € 180.000,– v.o.n;
-Inschrijfformulier en overige documenten kunt u downloaden via de button brochure.
-De toewijzing zal plaatsvinden op 11 januari 2023. Alle ingeschreven kandidaten die een formulier hebben ingeleverd zullen uiterlijk op 13 januari 2023 op de hoogte worden gebracht.

VOORWAARDEN:
1. De doelgroep voor de woningen is starters. Een starter is beginnend op de koopmarkt.
2. De 14 starterswoningen dienen gedurende 15 jaar op de markt te worden aangeboden voor € 180.000,00 V.O.N.
3. In geval van vervreemding binnen die 15 jaar wordt verplicht de woning aan te bieden aan verkoper tegen de oorspronkelijke betaalde koopsom, zodat verkoper de woningen opnieuw kan aanbieden aan starters voor € 180.000,-. Er is een tussentijdse mogelijkheid tot afkoop voor deze verplichting.
4. De 14 starterswoningen blijven zodoende gedurende 15 jaar ter beschikking voor de beoogde doelgroep.
5. Na de 15 jaar gaan de woningen in principe terug naar de verkoper voor het aankoopbedrag.
De uitwerking van deze voorwaarden wordt vastgelegd in een akte.

MOGELIJKHEDEN JUBELTON
Dit jaar is het nog mogelijk om aan een ander persoon tussen de 18 en 40 jaar een belastingvrije schenking van 106.671 euro voor de eigen woning te doen, ook wel de ‘jubelton’ genoemd. Het kabinet verlaagt de vrijstelling per 1 januari 2023 naar 27.231 euro en schaft die per 1 januari 2024 definitief af. Welke mogelijkheden zijn er nu nog om optimaal gebruik te maken van de eigenwoningvrijstelling?
Onder een schenking voor de eigen woning wordt mede verstaan: het schenken van een bedrag voor de verbouwing van de eigen woning en het aflossen van een eigenwoningschuld. Om een beroep te doen op de eigenwoningvrijstelling, moet je voldoen aan de volgende eisen.
De verkrijger van de schenking is tussen de 18 en 40 jaar.
Het bedrag is door de schenker betaald.
Degene die het bedrag ontvangt, besteedt het aan de eigen woning. Dat moet uiterlijk gebeuren in het tweede kalenderjaar volgend op het kalenderjaar waarin een beroep is gedaan op de verhoogde vrijstelling.
Wat nu als de schenker in één jaar niet beschikt over het volledige bedrag van de eigenwoningvrijstelling? Of als de verkrijger van de schenking in het jaar van schenking nog niet over een eigen woning beschikt? In die gevallen biedt de wet je twee mogelijkheden.

1. De bestedingsmogelijkheid
De verkrijger van de schenking kan de schenking uiterlijk in het tweede kalenderjaar na het kalenderjaar van schenking voor de eigen woning gebruiken.

Schenken in 2022 en besteden voor de eigen woning in 2023 of 2024:
Zoals in de laatste voorwaarden van de eigenwoningvrijstelling is aangegeven, is het mogelijk om in 2022 het volledige bedrag van de eigenwoningvrijstelling te schenken. Vervolgens moet degene die de schenking heeft gekregen, het bedrag uiterlijk in 2024 hebben gebruikt voor de eigen woning. Om gebruik te maken van deze regeling moet het bedrag van de schenking in 2022 daadwerkelijk geheel betaald (overgemaakt) zijn aan de verkrijger. In deze situatie wordt enkel in 2022 een beroep gedaan op de eigenwoningvrijstelling in de aangifte schenkbelasting.

2. De spreidingsmogelijkheid
De schenker kan het bedrag van de eigenwoningvrijstelling in twee jaar schenken.

De jubelton in delen schenken:
Naast het later besteden van de schenking kun je de eigenwoningvrijstelling verdeeld over twee jaren schenken. De spreidingsmogelijk is alleen mogelijk als de verkrijger van de schenking in het laatste jaar van de schenking nog geen 40 jaar is. Bij deze mogelijkheid kan bijvoorbeeld in 2022 70.000 euro en in 2023 36.671 euro worden geschonken. In beide gevallen kan een beroep worden gedaan op de eigenwoningvrijstelling. Dit moet wel al in 2022 in een onderhandse overeenkomst zijn vastgelegd. Ook moet voor beide schenkingen aangifte worden gedaan.

Voorbeeld:
1. Schenker…………………….
2. Begiftigde…………………….(let op wel nog geen 40 jaar zijn bij schenking van het tweede deel)
Schenker schenkt hierbij aan begiftigde een bedrag van € 106.671,–, welk schenking door de begiftigde wordt aangenomen. Daarbij gebruikmakende van de vrijstelling schenkbelasting zoals genoemd in artikel 33 lid 5 letter c. Van genoemd bedrag heeft Schenker vóór 31.12.2022 een bedrag ad €…………………overgemaakt aan begiftigde door storting op een ten name van de begiftigde gestelde bankrekening, met nummer………………………. Schenker verplicht zich het restant van voornoemd bedrag ad € 106.671,00 aan begiftigde te voldoen in het jaar 2023. Schenking geschiedt onder de ontbindende voorwaarde dat begiftigde het totale bedrag ad € 106.671,00 niet binnen de daarvoor gesteld termijn heeft aangewend voor de verwerving van een eigen woning respectievelijk de aflossing op een lening van een eigen woning. Schenking geschiedt onder een uitsluitingsclausule en is *niet * wel vrij van inbreng. De uitsluitingsclausule luidt als volgt:
Schenker bepaalt dat hetgeen bij deze schenking wordt verkregen, alsmede de vruchten daarvan of hetgeen door herbelegging daarvoor in de plaats komst, niet zal vallen in enige huwelijksgoederengemeenschap of registratiegemeenschap waarin de begiftigd gerechtigd mocht zijn of worden, en niet in aanmerking mag worden genomen bij de toepassing van enig afrekenbeding.

Toestemming 1:88
Schenker is gehuwd zijn echtgenoot/echtgenote verleent toestemming aan de schenker om deze schenking te doen.

Bovenstaande tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De tekst is uitsluitend bedoeld om een goede indruk van het object te geven.

Kenmerken

Status
Verkocht
Vraagprijs
€ 180.000,-
Aanvaarding
IN_OVERLEG
Soort object
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Tussenwoning
Bouwjaar
2020
Bouwvorm
Nieuwbouw
Ligging
In woonwijk
Woonoppervlakte
148 m2
Inhoud
534 m3
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Daktype
Zadeldak
Energielabel
A
Isolatie
Dubbelglas, Volledig geïsoleerd
Warm water
CV ketel
Verwarming
CV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Tuin
Achtertuin, Voortuin
Schuur / Berging
Vrijstaand hout
Parkeerfaciliteiten
Openbaar parkeren
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Voorzieningen
Dakraam, Zonnepanelen

Interesse in de woning?

Locatie

Deel deze woning