Vrijstaand Eiland

€ 705.000,- tot € 805.000,-

Meer foto's
Meer foto's

Omschrijving

Rodenrijse Velden, fase 2

Zie je jezelf wonen in Rodenrijse Velden?
Neem gerust contact met ons op m.b.t. de nog beschikbare bouwnummers!

Wonen op het (Schier)eiland
Het (Schier)eiland is een bijzondere plek. Ruim opgezette kavels met ruime twee-onder-een-kapwoningen, afgewisseld met vrijstaande woningen. Deze woningen kenmerken zich door de afwisselende architectuur: geen woning is hetzelfde. Dat maakt wonen op het (Schier)eiland uniek. En alle gelegen te midden van water en groen. Een heerlijke plek om te wonen en op te groeien.

Ruim en comfortabel wonen, dicht bij groen en water. Maar wel met Rotterdam en Den Haag op korte afstand. Te mooi om waar te zijn? Rodenrijse Velden komt te liggen aan de zuidoostkant van Berkel en Rodenrijs, op de fraaie locatie van het voormalige Hordijk-terrein. Hier wordt het landelijk wonen op een steenworp afstand van Rotterdam.

Een woonproject dat beide werelden verenigt; Rodenrijse Velden verbindt landelijk wonen met Randstedelijke genoegens. Een project met architectonisch hoogstaand ontworpen woningen. Voor elk wat wils, omdat er gekozen is voor een diversiteit aan woningtypologieën en verschijningsvormen. Een groene en waterrijke omgeving met de prettige gedachte daarbij dat Rotterdam altijd in het vizier blijft.

De omringende polders zijn groen en waterrijk, de ruimten tussen de woningen evenzo. De wijk is opgezet in een aantal deelgebieden. De Bonfut, de Rodenrijseweg, het Park en de Brink en het Schiereiland zijn stuk voor stuk fraai aangelegde gebieden met elk een eigen sfeer en charme, waardoor de individuele kwaliteiten van de woningen sterker tot uiting komen. Er is aandacht besteed aan het in ere herstellen van het in de parkzone zichtbaar gemaakte dijklichaam. Parkeergelegenheden zijn zo veel als mogelijk geclusterd en aan het straatbeeld onttrokken. Extra water is toegevoegd en er is vormgegeven aan een groen plein met duurzame, natuurlijke speelvoorzieningen. Met voldoende ruimte voor spelende kinderen. Er is creatief omgegaan met de voorzieningen in de openbare ruimte vanwege de aanwezigheid van de hogedrukgasleiding. Kortom: een groene ruimte om elkaar te ontmoeten en een gezellig praatje met buren of omwonenden te maken. Ook een pluspunt: het diverse woningaanbod. Geschakelde, vrijstaande, appartementen of rijwoningen……… elk type woning telt meerdere varianten. Je zal dus altijd een huis van je gading kunnen vinden. Hier woon je in een even karakteristiek als kindvriendelijk dorp, met alles erop en eraan. Met Rotterdam en Den Haag op een steenworp afstand. Twee uitersten van leefomgevingen, dicht naast elkaar. Te mooi om waar te zijn?

Ideale locatie
Rodenrijse Velden is ideaal gelegen. Het bevindt zich op de mooie locatie van het voormalige Hordijk-terrein, aan de zuidoostrand van Berkel en Rodenrijs. Op slechts vijf minuten afstand van de woningen begint het centrum van Berkel en Rodenrijs dat deels nog historisch is bebouwd. Je vindt hier een fijne mix van winkels en horeca, gehuisvest in vooral gezellige straatjes. Daarnaast zijn scholen dichtbij, net als zorgcentra, sportverenigingen en gemeentelijke instellingen. De directe omgeving is groen en waterrijk – polderachtig. Het Annie M.G. Schmidt park bevindt zich op loopafstand van het plan, maar ook andere groene recreatieparken liggen in de buurt. Het is wonen aan de groene rand van Rotterdam. In het plan Rodenrijse Velden vormen groen en water de hoofdmoot. In het hart van het plan komt er een groen plein met duurzame, natuurlijke speelvoorzieningen. Kortom: een groene ruimte om elkaar te ontmoeten en een gezellig praatje met buren of omwonenden te maken.

Bereikbaarheid
Rodenrijse Velden is ideaal gelegen. Op slechts vijf minuten afstand van de woningen begint het centrum van Berkel en Rodenrijs dat deels nog historisch is bebouwd. Je vindt hier een fijne mix van winkels en horeca, gehuisvest in vooral gezellige straatjes. Daarnaast zijn scholen dichtbij, net als zorgcentra en sportverenigingen.

Ook bestemmingen buiten het dorp zijn snel bereikbaar. Een autorit naar Rotterdam Hillegersberg-centrum duurt nog geen kwartier, de binnenstad iets langer. Den Haag ligt met een half uur rijden iets verder weg. Fietsen naar beide steden kan natuurlijk ook, dankzij een uitgekiend net van goed onderhouden fietspaden. Reis je met het openbaar vervoer, dan zit je helemaal goed. De RandstadRail is namelijk dé manier van snel en veilig reizen. Via de nabijgelegen halte Rodenrijs, op een paar minuten lopen, ben je in zo’n tien minuten in het centrum van Rotterdam. En Den Haag kan je in ruim twintig minuten bereiken. Bussen rijden vanaf deze halte vaak en in grote getale, op veel lijnen, ook ’s nachts. En via de Rotterdamse treinstations zijn tevens bestemmingen verder van huis snel bereikbaar.

Bouwnr. 67
Deze prachtig gelegen vrijstaande woning is er een voor levensgenieters. Want je woont hier helemaal ruim op een fantastische kavel, op maar een paar stappen lopen van de natuur.
Op de begane grond aan de rechterzijgevel bevindt zich een aangebouwde erker, waarvan de kopse kanten zijn voorzien van ramen. Een ideale plek voor een piano, fors bureau of speelhoek voor de kinderen.
De verdieping erboven is al net zo ruimtelijk. Je treft hier drie ruime slaapkamers waarvan de grootste, aan de achterzijde van de woning. In het midden van de verdieping bevindt zich de badkamer, met daarin voldoende ruimte voor een ligbad en gescheiden doucheruimte. Een tweede toilet op de verdieping is separaat.
Van de tweede verdieping maak je eenvoudig een vierde kamer. Ook is hier een extra ruimte voor de wasmachine.

Bouwnr. 70
Deze vrijstaande woning geldt als een van de mooiste en grootste vrijstaande woningen van Rodenrijse Velden. De tuinkamer beneden geeft het huis nog meer cachet. Dit is een woning die maar weinig te wensen overlaat. Zowel de architectuur, hoeveelheid ruimte op de drie verdiepingen, als de grote tuin aan de achterzijde maken van het huis iets heel bijzonders. Details als rollagen, roeden in de ramen en een erker in de zijgevel zijn kenmerkende en bijzondere elementen.

Bouwnr. 71
Deze vrijstaande woning geldt als een van de mooiste en grootste vrijstaande woningen van Rodenrijse Velden. De tuinkamer beneden geeft het huis nog meer cachet. Dit is een woning die maar weinig te wensen overlaat. Zowel de architectuur, hoeveelheid ruimte op de drie verdiepingen, als de grote tuin aan de achterzijde maken van het huis iets heel bijzonders. Details als rollagen, roeden in de ramen en een erker in de zijgevel zijn kenmerkende en bijzondere elementen.

Bouwnr. 76
De vrijstaande woningen het (Schier)eiland zijn alle unieke woningen. Bijzondere woningonderdelen zijn onder meer de fraaie erker aan de voorzijde, de betimmerde kopgevel en de openslaande deuren met Frans balkon. Met een ruim vloeroppervlak is het een ideale woning voor gezinnen met ook meerdere kinderen. De woning beschikt over een losstaande berging in de achtertuin.

Prijzen: vanaf € 705.000,– v.o.n. tot € 805.000,– v.o.n.

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.